Image

Kékfestő Múzeum

Megközelítés és parkolás

A múzeum címe: 8500 Pápa, Március 15. tér 12.

Busszal
Ha menetrendszerűen közlekedő távolsági busszal érkezünk Pápára, akkor az autóbusz pályaudvaron kell leszállnunk. A Kékfestő Múzeum a buszpályaudvartól kb. 400 méterre található. Pár perces sétával a város Fő utcáján a Római Katolikus templomtól távolodva érjük el a Március 15. teret. A múzeum épülete balra, a Református templommal szemben található. Ha különjárattal érkezünk, akkor az Esterházy-kastély mellett található parkolóban várakozhat a jármű.

Vonattal
A pápai vasútállomástól az Esterházy út vezet az Esterházy-kastély parkjáig, a Várkerthez. Gyalogosan ezen keresztül érhetjük el az autóbuszállomást és a piacot, ahonnan már látható a Római Katolikus templom két impozáns tornya. Pár perces sétával a város Fő utcáján a templomtól távolodva érjük el a Március 15. teret. A múzeum épülete balra, a Református templommal szemben található. Az út időtartama gyalogosan kb. 20 perc.

Autóval
A múzeum környéki utcákban fizetőparkolók találhatók. Mozgáskorlátozottaknak parkolóhely a múzeum utcájában (Jókai utca), néhány tíz méterre a bejárattól balra található.

Kerékpárral
A kerékpárral érkezőknek korlátozott számban lehetőség van a közlekedési eszköz elhelyezésére a múzeum kapualjában.