Image

Kékfestő Múzeum

Látogatói szabályzat

A belépőjegy megvásárlásával, illetve a Kékfestő Múzeum területére történő belépésével a Látogatói Szabályzat rendelkezéseit a Kékfestő Múzeum látogatói önmagukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el.
A múzeumot érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. A jegyár kedvezmények nem vonhatók össze. Aki több kedvezményre is jogosult, a jegyvásárlás előtt el kell eldöntheti, melyik kedvezményt veszi igénybe.

• Ruhatár
A múzeum külön ruhatárral nem rendelkezik. Nagyobb méretű táskák, bőröndök a pénztár helyiségben helyezhetők el.

• Kiállítóterek használata
A kulturált viselkedés és a megfelelő öltözet elvárt. A pénztár a múzeum zárása előtt fél órával zár.

• Étkezés
A múzeum kiállítótereiben tilos az ételek és italok fogyasztása, erre kizárólag a múzeumkertben van lehetőség, az arra kijelölt területen.

• Műtárgyak
A kiállított műtárgyakat és a vitrineket biztonsági és műtárgyvédelmi okokból megérinteni tilos, kivéve, ahol ez kifejezetten engedélyezett, vagy jelzéssel van ellátva. A kiállítóteret és annak berendezési tárgyait kötelező rendeltetésszerűen használni.

• Fényképezés, videózás
Fényképek és videók készítése engedélyezett. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Műtárgyvédelmi okokból a vaku használatát kérjük mellőzni.

• Zárási rend
A pénztár a múzeum zárása előtt fél órával zár. Kérjük, a kiállítótermeket zárás előtt legkésőbb tíz perccel elhagyni szíveskedjenek!

• Családi és csoportos látogatás
A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat. A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a műtárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja.

• Látogatás kisgyermekkel
Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban az arra alkalmas kiálllítóterekben, vagy a testre elöl rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe vinni, „saját lábán” csak teljeskörű szülői, vagy kisérői felügyelettel és felelősségére. Babakocsit a műhely emeletére nem lehet felvinni., kézben összecsukott állapotban sem szállítható. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. A kiskorúért az őt kísérő nagykorú felel.

• Dohányzás
A Kékfestő Múzeum és a múzeumkert egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata..

• Elveszett tárgyak
A múzeum az elveszett értéktárgyakért nem vállal felelősséget. Talált vagy elveszett értéktárgyakat kérjük a pénztárban leadni! Azokat a tárgyakat, amelyekért tulajdonosuk 6 hónapig nem jelentkezik, a múzeum kiselejtezi vagy felajánlja jótékony célra. Köszönjük együttműködését!